Uitgeverij IJzer

Richard Wagner Geschriften over theater

Geschriften over theater

Wagner, Richard
ISBN 978-90-8684-132-5
Formaat: 12.5 x 20 cm.
Omvang: 400pag.
€27,50

Geschriften over theater

Richard Wagner

 

Wagner heeft, naast de ‘Züricher Reformschriften’, gedurende zijn gehele actieve leven als theatermaker en -hervormer vele kleinere teksten over de toekomst van het theater geschreven. Hierin denkt hij na over de rol van het theater in de maatschappij, de betrokkenheid van het publiek en de functie van podiumkunst in het algemeen. Deze teksten worden in het zesde deel van de Nederlandse serie Wagervertalingen van Uitgeverij IJzer overzichtelijk samengebracht en toegankelijk gemaakt voor een breder publiek.
Tevens biedt dit boek de verzamelde teksten uit de Bayreuther periode, waarin Wagner zijn latere inzichten over de verhouding tussen het drama en de muziek, het woord en de zang nader uitwerkt en verdiept.
Het voorwoord is van de internationaal gevierde sopraan Eva-Maria Westbroek.

Naast componist en theatervernieuwer schreef Richard Wagner (1813-1883) talloze korte en lange stukken over muziek, kunst, religie, theater etc. Bij IJzer verschenen reeds 5 delen met teksten vertaald, ingeleid en geannoteerd door Philip Westbroek. Dit zesde deel eveneens van de hand van Philip Westbroek bevat een voorwoord van de internationaal gevierde sopraan Eva-Maria Westbroek.

Uit het Duits vertaald en van een inleiding en noten voorzien door Philip Westbroek

In de Richard Wagner reeks verschijnen 7 delen.
Eerder verscheen eveneens bij IJzer Het kunstwerk van de toekomst, Geschriften over kunst, politiek en religie, Opera en drama, Geschriften over eigen werk & Geschriften over muziek 
Als zevende in de reeks verschijnt in 2017: Geschriften over cultuur & maatschappij.
Daarnaast zal van de hand van vertaler Philip Westbroek een boek verschijnen waarin hij Wagners kunsttheorie en revolutionaire & controversiële, maatschappelijke & culturele ideeën helder uiteenzet.

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Ook interessant

Het kunstwerk van de toekomst Richard Wagner
Caspar Visser 't Hooft Brandende kolen
Ad Beenackers Ledig Erf, stel mij niet teleur
Antonin Artaud Het theater van de wreedheid
Opera en drama Richard Wagner