Uitgeverij IJzer

Michael Tedja Het uitgelezen deel

Het uitgelezen deel

Tedja, Michael
ISBN 978-90-8684-254-4
Formaat: 17 x 24 cm.
Omvang: 110 pag.
€22,50

Het uitgelezen deel

Michael Tedja

 

In Het uitgelezen deel dragen de honderd gedichten namen als Marlene, Joep, Rineke en Erwin. Zij zijn het uitgelezen deel. Tedja laat het aan de lezer wie zij zijn en van welk maatschappelijke groep zij de uitgelezen kandidaten zijn. De gedichten bestaan elk uit tien drieregelige strofen die naar de naam van het gedicht en naar elkaar verwijzen. Op deze manier ontstaat er een intermenselijke en diachronische dialoog tussen Marlene, Joep, Rineke, Erwin en alle anderen. Tedja schrijft kritische poëzie die altijd en alleen naar zichzelf verwijst.

 

In de gedichten van Tedja is de waarneming even belangrijk als de interpretatie. Daarbij krijgt het onvoorziene en associatieve een natuurlijke plaats. (Maria Barnas)

Regen is een verfrissende en terzelfdertijd krachtige bundel die goed uitgebalanceerd is. Ik kijk uit naar nieuw werk. Poëzie of proza, het maakt niet uit. (Bert Bevers)

Het doet me goed te constateren dat er eindelijk, eindelijk een heel nieuwe ambitieuze en niet-gemakzuchtige generatie opstaat! (Michiel van Kempen)

 

Michael Tedja (1971) kreeg voor zijn werk de Jana Beranováprijs 2020 (een oeuvreprijs voor onafhankelijke auteurs die zich niet laten leiden door conventionele, modieuze, of morele criteria in de kunst) en in 2021 werd hem de Sybren Poletprijs toegekend.

Klik hier voor de andere boeken van Michael Tedja bij IJzer.

 

Paperback

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Please let us know your name.
Please let us know your email address.
Invalid Input

Ook interessant