Uitgeverij IJzer

José Bonald De familie Romero

De familie Romero

Bonald, José Manuel Caballero
ISBN 978-90-8684-062-5
Formaat: 14 x 21.5 cm.
Omvang: 240 pag.
€18,50

De familie Romero

José Manuel Caballero Bonald

 

De familie Romero is een roman met een haast Zuid-Amerikaanse inslag over drie generaties Andalusische wijnboeren en grootgrondbezitters.
In De familie Romero staan drie personen centraal die elk een generatie vertegenwoordigen.
De stamvader, Sebastián Romero, die zijn bedrijf aan het begin van de twintigste eeuw eigenhandig opbouwt en de bereikte status tot uitdrukking brengt door een pompeus en gigantisch huis met meer dan veertig kamers te laten bouwen.
Zijn enige zoon, Alfonso María, is een heuse señorito, een wat verveeld rijkeluiszoontje dat ondanks zijn belabberde schoolprestaties uiteindelijk in het bedrijf van vader belandt, waarover hij met willekeur en de nodige uitspattingen regeert. Hij sluit zich aan bij de opstand van Franco tegen de Republiek.
De kleinzoon, José Daniel, is de ‘dichter-detective’ die door zijn paradoxale positie, tegelijk binnen en buiten de clan, een zowel intiem als onthullend en kritisch portret schetst waarin de poëzie van een zonnige, avontuurlijke kinderwereld wordt vermengd met een onbarmhartige speurtocht naar de duisterste zijden van zijn familie.

Oorspronkelijke titel: En la casa del padre
Vertaald uit het Spaans door M. Vanderzee

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Please let us know your name.
Please let us know your email address.
Invalid Input