Uitgeverij IJzer

Memoires van een man die op vossen jaagde Siegfried Sassoon

Memoires van een man die op vossen jaagde

Sassoon, Siegfried
ISBN 978-90-74328-59-3
Formaat: 14 x 21.5 cm.
Omvang: 307 pag.
€22,95

Memoires van een man die op vossen jaagde

Siegfried Sassoon

 

Zijn bekendste werk - Memoires van een man die op vossen jaagde - zal ongetwijfeld voor altijd als een klassieker te boek staan. Het is meer dan een autobiografie, het is een elegie. (Times)
De meest bevredigende autobiografie van onze tijd. Sassoon heeft alle vaardigheden van een romancier. Maar welke roman kan tippen aan de bekoring van dit werkelijk gebeurde verhaal? (Evening Standard)
Een van de subtielste en ontroerendste verhalen over leer- en jeugdervaringen, over het geleidelijk afbrokkelen van een egocentrisch universum dat gelukkig, onschuldig en uitzichtloos is. (Observer)

Het in 1928 verschenen Memoires van een man die op vossen jaagde schreef Siegfried Sassoon aanvankelijk onder het pseudoniem George Sherston. Sassoon, in die tijd bekend als dichter, was bang om als prozaschrijver voor het voetlicht te treden. Op ontroerende wijze vertelt hij over zijn jeugd op het platteland. Hij voert zichzelf op als een jonge edelman, die zijn tijd doorbrengt met paardrijden, vossenjacht, cricket en golf.
Het levert naast mild-ironische karakterschetsen van vrienden en tijdgenoten, prachtige sfeertekeningen op van cricketwedstrijden, paardenraces en de vossenjacht. De eerste wereldoorlog, die aan dat leven voorgoed een eind maakt, markeert het begin van de moderne tijd. Sassoon neemt op 2 augusus 1914 vrijwillig dienst, zoals duizenden andere jongens destijds. Hij vertrekt per boot naar het Westelijk front. Zijn onbezorgde leventje wordt volledig op zijn kop gezet in de loopgraven van Noord Frankrijk. Kou, modder, vermoeidheid en uitputting voeren de boventoon.

Oorspronkelijke titel: Memoirs of a fox-hunting man
Uit het Engels vertaald door Fritz Boeringa

Zie ook: Siegfried Sassoon: Memoires van een infanterieofficier

Nieuwsbrief ontvangen?

Please let us know your name.
Please let us know your email address.
Invalid Input

Ook interessant

Ezeltje West  Virginia Woolf
Edgar Hilsenrath Nacht
René Char De onbeheerde hamer / Le marteau sans maître
Coef Rein Hannik
Cas van Houtert Het weergaloze bestaan van keizer Frederik II (1194-1250)