Uitgeverij IJzer

Caspar Visser 't Hooft Brandende kolen

Brandende kolen

Visser 't Hooft, Caspar
ISBN 978-90-8684-141-7
Formaat: 14 x 21.5 cm.
Omvang: 224 pag.
€17,50

Brandende kolen

Caspar Visser 't Hooft

 

Op vrijdag 16 juni vanaf 20.30 uur zal Caspar Visser ’t Hooft zijn nieuwe roman Brandende Kolen presenteren en exemplaren signeren bij Sauter, Het Rond 5D, Zeist. U bent van harte welkom!

Je hebt een naam waar je een hekel aan hebt, maar hoe kom je ervan af? Dagobert herinnert zich de legende van de ridder die eropuit trok om een naam te vinden. Hij besluit zijn voorbeeld te volgen en neemt drie maanden vrij om rond te reizen op zijn nieuwe motor. Overal stelt hij zich onder een andere naam voor. Hij zal dan vanzelf wel merken welke het beste bij hem past. Dit heeft komische, soms wonderlijke, bijna surrealistische situaties tot gevolg.
In de figuur van Beaugeste maakt Dagobert kennis met een nieuwe mogelijkheid om in het leven te staan. Speelsheid, verbeeldingskracht en generositeit zijn daarbij leidend. Al worden deze eigenschappen je niet altijd in dank afgenomen. Het systeem keurt ze af. Wie op schelmse wijze voor moderne Robin Hood wil spelen wordt gestraft, waar veel schurken vrijuit gaan. Maar de brandende kolen die je op hun hoofd hebt gestapeld, blijven branden…
Een nieuwe naam? Een naam is altijd meer dan een naam.

Caspar Visser ’t Hooft is auteur van de romans Koningskinderen (2010), Feniksbloem (2012) en Waldenberg (2014). Ook heeft hij verhalen en novellen op zijn naam staan. Hij heeft zijn jeugd in Nederland doorgebracht, maar woont sinds jaren in Frankrijk. Hij is een liefhebber van schilderkunst. Daarnaast gaat zijn belangstelling uit naar politiek en geschiedenis.
De pers schreef over Waldenberg:

Opvallende roman: avonturenroman en tegelijk filosofisch geschrift over de waarde van traditie en, vooral, het mysterie van ieder individueel leven (Trouw)
Stilistisch vernuft ten top (Knack)

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Please let us know your name.
Please let us know your email address.
Invalid Input

Ook interessant