Uitgeverij IJzer

Caspar Visser 't  Hooft Een hof tot ons gerief

Een hof tot ons gerief

Visser 't Hooft, Caspar
ISBN 978-90-8684-181-3
Formaat: 140 x 215 cm.
Omvang: 256 pag.
€29,50

Een hof tot ons gerief

Caspar Visser 't Hooft

 

In de 19e en het begin van de 20e eeuw woonden voorouders van de auteur in grote buitenhuizen. Deze huizen werden in de regel binnen de familie overgeërfd, er zijn veel verhalen aan verbonden. Op basis van oude brieven, foto’s en geraadpleegde literatuur roept de auteur het leven in en om 7 buitenhuizen op. Veel aandacht zal worden besteed aan enkele markante personages: een kapitein die rond 1830 op Japan (Decima) voer, een burgemeester van Middelburg die het niet al te nauw nam met de zeden, een minder bekende schilder van de Haagse school, een wilskrachtige hofdame van Anna Paulowna, een gouverneur-generaal van Nederlands-Indië die een passie had voor orchideeën… De auteur schrijft verhalende geschiedenis. 

 

Caspar Visser ’t Hooft is auteur van oa. de romans Feniksbloem (2012), Waldenberg (2014) en Brandende kolen (2017). Ook heeft hij verhalen en novellen op zijn naam staan. Hij heeft zijn jeugd in Nederland doorgebracht, maar woont sinds jaren in Frankrijk.

De pers schreef over Waldenberg: 'Opvallende roman: avonturenroman en tegelijk filosofisch geschrift over de waarde van traditie en, vooral, het mysterie van ieder individueel leven' (Trouw)

‘Stilistisch vernuft ten top’ (Knack)

 

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Please let us know your name.
Please let us know your email address.
Invalid Input

Ook interessant

Koningskinderen Caspar Visser 't Hooft
Caspar Visser 't Hooft Brandende kolen
Hen (de wereld van een ingetogen patriciër) Caspar Visser 't Hooft
Feniksbloem Caspar Visser 't Hooft
Caspar Visser 't Hooft Waldenberg