Uitgeverij IJzer

Michael Tedja Meta is haar naam

Meta is haar naam

Tedja, Michael
ISBN 978-90-8684-221-6
Formaat: 14 x 21.5 cm.
Omvang: 286 pag.
€22,50

Meta is haar naam

Michael Tedja

 

Meta is haar naam is een roman over een zoektocht naar antwoorden op het verlies. Tijdens haar studie verliest de dochter haar moeder op raadselachtige wijze. Thema’s als de dood, verdriet en woede in een openhartige tocht langs gedachten en gevoelens in de fase van rouw. 

Meta is haar naam is de vierde roman van Michael Tedja (1971). Eerder schreef hij de romans A.U.T.O.B.I.O.G.R.A.F.I.E. (2003), Hosselen (2009), Briljante man (2018) en de dichtbundels De Aquaholist (2005), Tot hier en verder (2013), Regen (2015) en Exclusief (2019).

Michael Tedja won de Jana Beranováprijs 2020 (een oeuvreprijs voor onafhankelijke auteurs die zich niet laten leiden door conventionele, modieuze, of morele criteria in de kunst).

 

Over Briljante man:

“Door zijn unieke karakter en vaak geslaagde uitwerking stijgt de roman ver boven de middelmaat uit.” Sven Vitse

“De roman is te lezen als één grote stream of consciousness, in de traditie van grote schrijvers als Virginia Woolf, William Faulkner of Fjodor Dostojevski. Het is soms vermoeiend of irritant, dan weer scherpzinnig en meeslepend.” Thomas van den Bergh

“Een ongewoon boek, en dat vonden zowel de lezer als de auteur die ik ben een verademing, van iemand die zich met briljante man en macht tegen eenvormigheid en gevangenschap verzet.” Annelies Verbeke

 

Paperback

 

 

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Please let us know your name.
Please let us know your email address.
Invalid Input

Ook interessant

Michael Tedja Briljante man
Regen Michael Tedja
Tot hier en verder Michael Tedja
Michael Tedja Exclusief
Michael Tedja Het uitgelezen deel