Redactie Nederlandse vertaling: Silvia Marijnissen
Samenstelling: Zhan Min-xu
Een geurige reis langs avondmarkten, tradities en verhalen: waar geschiedenis, identiteit en specerijen samenkomen op het bord.
Taiwan – Eiland van vele smaken neemt je mee op een geurige reis door de rijke eetcultuur van Formosa tot het moderne Taiwan. Van bruisende avondmarkten tot ontbijtzaakjes, van de Hakka-keuken tot Japanse invloeden: deze artikelen en verhalen laten zien hoe geschiedenis, migratie en identiteit samenkomen op het bord. Ontdek hoe smaken verhalen vertellen, hoe tradities evolueren, en hoe een eiland zijn ziel uitdrukt in ontbijt, bubble tea, varkensvlees, soep, rijst en specerijen.
Een culinaire verkenning vol context, karakter en verrassingen. Voor fijnproevers, reizigers en nieuwsgierige lezers.
Zie ook Taiwan - Eiland van groei en welvaart en Taiwan - Eiland van Austronesiërs
Verschijnt maart 2026

