Uitgeverij IJzer

Gaby den Held Charlie Dark

Charlie Dark

Held, Gaby den
ISBN 978-90-8684-183-7
Formaat: 125 x 200 cm.
Omvang: 174 pag.
€17,50

Charlie Dark

Gaby den Held

 

'En dan jouw blik! Opengesperde ogen als bij volledige overgave. Op zo'n moment heb je niets meer van een engel. Dan ben je een prooi die in de hoek is gedreven. Een beest dat als ik het vang zijn klauwen in mijn vlees plant. Je speelt een gevaarlijk spel.' 

 

In de kroegen, straten en parken van Amsterdam en Parijs speelt zich het verhaal af over een sensuele liefde die uitmondt in een obsessie. Angel Floris denkt in Charlie Dark zijn jeugdvriend te herkennen en wordt radeloos verliefd. Maar is die wel degene waarvoor hij hem houdt of zal Angels fantasiewereld ruw in botsing komen met de pijnlijke realiteit?

Het sprookjesachtige proza van Gaby den Held is kleurrijk en filmisch. Zijn stijl is toegankelijk en helder, zonder literair gefröbel. Hoe bizar en grotesk de verhalen soms ook zijn, je staat altijd met één been in de werkelijkheid, als bij een magisch realistisch schilderij. Hij toont zich wars van genres. Zijn de verhalen sprookjes of liefdesromans? Is het magisch realisme, surrealisme? Coming of age misschien? Het dondert niet. Het zijn verhalen die je verleiden, ontroeren, maar die je ook kunnen misleiden. De vertellingen voeren je mee in een sfeer die zo aangenaam is, dat je de wrange bitterheid en het duister pas opmerkt als het te laat is.

Van Den Held verscheen eerder bij IJzer Maan en Reünie.

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Please let us know your name.
Please let us know your email address.
Invalid Input

Ook interessant

Gaby den Held Reünie
Gaby den Held Alex Stanovsky
Gaby den Held Maan