Uitgeverij IJzer

Ad Beenackers Ledig Erf, stel mij niet teleur

Ledig Erf, stel mij niet teleur

Beenackers, Ad
ISBN 978-90-8684-056-4
Formaat: 16.5 x 29.2 cm.
Omvang: 854 pag.
€39,95

Ledig Erf, stel mij niet teleur

Ad Beenackers

 

854 blz. Gebonden, halflinnen. Slechts € 39,95.

Dit boek bevat meer dan 1400 originele dichtregels en ongeveer 600 korte gedichtjes. De korte gedichtjes zijn in feite dichtregels die iets langer zijn uitgevallen. Een dichtregel is een regeltje poëzie dat op zichzelf staat. Het is een regeltje dat goed in het gehoor ligt; een zin die klinkt als een klok. In dit boek zijn dat vooral impressionistische dichtregels, waarin een waarneming suggestief wordt beschreven, en aforistische dichtregels, waarin een gedachte spitsvondig wordt verwoord.
De dichtregels worden door verbindende teksten in een bepaald perspectief geplaatst. De wisselwerking tussen proza en poëzie zorgt voor de nodige dynamiek, terwijl het geboden perspectief garant staat voor voldoende samenhang. Ongeveer 200 sfeervolle tekeningen, die speciaal voor dit boek door de auteur zijn gemaakt, voegen er tenslotte een krachtig visueel element aan toe, zodat niet alleen poëzie en proza elkaar steeds afwisselen, maar ook woord en beeld.

Verjonging

Na de tachtigers (van de negentiende eeuw)
en de vijftigers (van de twintigste eeuw)
waan ik mij een tiener (van deze eeuw)


Recensie NBD (Nederlandse Bibliotheek Dienst):
Een bijzondere uitgave, waarin een niet-professioneel dichter de poëzie dichterbij brengt voor geschoolde en ongeschoolde lezers. Het is een omvangrijk geheel met meer dan 1400 originele dichtregels en 600 korte gedichten; dit alles omlijst door 200 sfeervolle zwart-wittekeningen. Hierdoor ontstond een dynamisch samenspel tussen het ook aanwezige interessante proza met boeiende poëtische vondsten en beeldende kunst. Politiek, geschiedenis, maatschappelijke ontwikkelingen; alles speelt een rol en wordt voor iedereen duidelijk onder woorden gebracht. In 2005 verscheen van deze kunstenaar/auteur (1944) 'Oude Emmer, verhoor mijn gebed', een boek met 150 poëziebesprekingen. Hierin worden 500 ultrakorte gedichtjes geciteerd, bekeken, geschreven en bewerkt, vooral haiku's en tanka's. Dat boek is geprezen als het mooiste boek over het kortste gedicht.


Van Ad Beenackers verscheen eveneens bij IJzer Oude Emmer, verhoor mijn gebed

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Please let us know your name.
Please let us know your email address.
Invalid Input