Uitgeverij IJzer

Stefan Zweig Tolstoj

Tolstoj

Zweig, Stefan
ISBN 978-90-8684-261-2
Formaat: 12.5 x 20 cm.
Omvang: 191 pag.
€21,50

Tolstoj

Stefan Zweig

 

In dit biografische meesterwerk richt Stefan Zweig zich tot Tolstoj, de Russische reus met de doordringende ogen. De reus die het leven wist te schrijven en te beschrijven als geen ander. 

Zweig concentreert zich vooral op de morele crisis die deze weergaloze kunstenaar ertoe bracht zijn werk en kunst te verloochenen.

“Dertig jaar, van zijn twintigste tot zijn vijftigste, leidde Tolstoj een scheppend bestaan, zorgeloos en vrij. Dertig jaar, van zijn vijftigste tot het einde, leeft hij alleen nog om inzicht in de zin van het leven te krijgen, worstelend met het onbegrijpelijke, geketend aan het onbereikbare. Hij had het gemakkelijk, totdat hij zichzelf de onmetelijke opgave stelde: niet alleen zichzelf maar de gehele mensheid te redden met zijn worsteling rond de waarheid. Dat hij eraan begon, maakt hem tot een held, tot een heilige bijna. Dat hij het onderspit delfde, maakt hem tot de menselijkste aller mensen.”

Paperback

 

Vertaald uit het Duits door Bart van Kreel

Oorspronkelijke titel: Tolstoi

Van Stefan Zweig verscheen eveneens bij IJzer Marie Antoinette (Portret van een middelmatige vrouw), Maria Stuart, Joseph Fouché (Portret van een politicus), Triomf en tragiek van Erasmus van Rotterdam, Aan de Europeanen van vandaag en morgen, Nietzsche, Licht in het duister (Sternstunden der Menschheit), Dostojevski, Castellio tegen Calvijn of Een geweten tegen geweld

In voorbereiding:

 

Casanova  /  Freud

Nieuwsbrief ontvangen?

Please let us know your name.
Please let us know your email address.
Invalid Input

Ook interessant

Stefan Zweig Joseph Fouché – Portret van een politicus
Nietzsche Stefan Zweig
Stefan Zweig Maria Stuart
Stefan Zweig Aan de Europeanen van vandaag en morgen
Stefan Zweig Triomf en tragiek van Erasmus van Rotterdam