Uitgeverij IJzer

Freud

Zweig, Stefan
ISBN 9789086842858
Formaat: 12.5 x 20 cm.
Omvang: 160 pag.
€20,00

Freud

Stefan Zweig

 

Zweig neemt de lezers in zijn boek Freud mee op een boeiende reis door het intellectuele landschap van het fin de siècle in Wenen. Hier ontwikkelde Freud (1856-1939) zijn revolutionaire theorieën die voorgoed de manier veranderden waarop we naar de menselijke geest kijken. 

Met levendige details en diepgaande inzichten belicht Zweig ook de uitdagingen en controverses waarmee Freud werd geconfronteerd tijdens zijn carrière. Hij beschrijft Freuds strijd om zijn ideeën geaccepteerd te krijgen in een tijd waarin veel van zijn collega’s sceptisch stonden tegenover zijn baanbrekende theorieën. Het boek werpt ook licht op Freuds persoonlijke leven, inclusief zijn vriendschappen, familie en de invloed van zijn Joodse identiteit.

Zweig stond bekend om zijn vermogen het innerlijke leven van zijn onderwerpen te doorgronden, en Freud is geen uitzondering. Hij weeft de feitelijke gegevens samen met psychologische inzichten om een mee­slepend portret te schetsen van de man die de moderne psychologie heeft vormgegeven.

 

In Freud wordt niet alleen het leven van een intellectuele gigant verkent, maar ook de impact van zijn werk op de moderne psychologie en de menselijke ervaring. Het is een meesterwerk van Zweig dat zowel kenners als nieuwkomers in de wereld van Freud zal fascineren en intrigeren.

Verschijnt september/oktober 2023

Eerder verscheen van Stefan Zweig:

Marie Antoinette (Portret van een middelmatige vrouw) /  Maria Stuart /  Joseph Fouché (Portret van een politicus) /  Aan de Europeanen van vandaag en morgen /  Nietzsche /  Tolstoj /  Dostojevski /  Licht in het Duister (Veertien historische miniaturen) /  Triomf en tragiek van Erasmus van Rotterdam /  Castellio tegen Calvijn (of Een geweten tegen geweld)

In voorbereiding:

Casanova

Nieuwsbrief ontvangen?

Please let us know your name.
Please let us know your email address.
Invalid Input

Ook interessant

Stefan Zweig Triomf en tragiek van Erasmus van Rotterdam
Philip Westbroek De werkplaats van de meester Richard Wagners ideeën over muziekdrama's
Stefan Zweig Tolstoj
Stefan Zweig Licht in het duister Sternstunden der Menschheit
D.H. Lawrence Lady Chatterley's Lover