Uitgeverij IJzer

Stefan Zweig Joseph Fouché – Portret van een politicus

Joseph Fouché - Portret van een politicus

Zweig, Stefan
ISBN 978-90-8684-211-7
Formaat: 140 x 215 cm.
Omvang: 252 pag.
€22,50

Joseph Fouché - Portret van een politicus

Stefan Zweig

 

Stefan Zweig heeft met zijn schitterende biografische romans (over o.a. Marie Antoinette en Maria Stuart) honderdduizenden lezers weten te boeien. Van alle figuren die hij op onnavolgbare wijze heeft getekend is Fouché misschien wel de interessantste. Deze geboren intrigant heeft zich als tegenspeler en/of medespeler van Robespierre, Napoleon en Talleyrand onder elk bewind weten te handhaven, dankzij zijn geslepenheid en zijn volkomen gemis aan gewetensbezwaren.

In Joseph Fouché – Portret van een politicus tekent de meesterlijke verteller Zweig deze intrigant van het hoogste niveau ten voeten uit. Uit deze biografie blijkt eens te meer dat Zweig als geen ander het gevoel voor het dramatische element in de geschiedenis bezat; als geen ander ook wist hij zijn figuren psychologisch te doorschouwen door op zoek te gaan naar de mens achter de publieke figuren en de gevoelens achter de handelingen.

 

Stefan Zweig (1881-1942) trekt wereldwijd nog steeds een miljoenenpubliek met zijn novellen, essays en biografische werk.

 

Uit het Duits door Frédérique van der Velde

Paperback

Verschijnt oktober 2020

Van Stefan Zweig verschenen eveneens het veelgeprezen Marie Antoinette (reeds derde druk) en Maria Stuart (reeds tweede druk).

 

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Please let us know your name.
Please let us know your email address.
Invalid Input

Ook interessant