Uitgeverij IJzer

Stefan Zweig Licht in het duister Sternstunden der Menschheit

Licht in het duister

Zweig, Stefan
ISBN 978-90-8684-260-5
Formaat: 14 x 21.5 cm.
Omvang: 287 pag.
€24,50

Licht in het duister

Sternstunden der Menschheit

Veertien historische miniaturen

Stefan Zweig

 

Sternstunden der Menschheit is een van de bekendste werken van Stefan Zweig. 

Soms is de geschiedenis spannender dan welk drama en levendiger dan welke roman ook. In deze verzameling historische miniaturen brengt Zweig veertien grote gebeurtenissen samen die de geschiedenis van de mensheid hebben veranderd. De novelle-achtige verhalen draaien rond een markante historische persoonlijkheid. Het blijkt dat het vaak de korte momenten zijn, door toeval bepaald, die vormend zijn voor de toekomst.

“Zulke dramatische, lotsbepalende momenten met een beslissende invloed die zijn eigen tijd verre overschrijdt, momenten waarin op een bepaalde datum, binnen een enkel uur en vaak zelfs binnen een minuut, alles wordt samengebald, komen in het leven van een mens en ook in de loop van de geschiedenis maar zelden voor. [...] Ik heb ze Sternstunden genoemd omdat ze al schitterend en onveranderlijk als sterren de nacht van de vergankelijkheid verlichten.” (Stefan Zweig)

Stefan Zweig (1881-1942) – die wereldwijd een miljoenenpubliek bereikte met zijn novellen, essays en biografische werk – weet als geen ander historische gebeurtenissen en personen tot leven te wekken.

Eerder verschenen van Stefan Zweig: Marie Antoinette (Portret van een middelmatige vrouw)Maria StuartJoseph Fouché (Portret van een Politicus)Triomf en tragiek van Erasmus van RotterdamAan de Europeanen van vandaag en morgen, Nietzsche, Tolstoj, Dostojevski en Castellio tegen Calvijn of Het geweten tegen geweld.

In voorbereiding:

Freud  /  Casanova

 

Paperback

Formaat: 14 x 21,5 cm

Omvang: 287 pagina’s

Vertaald uit het Duits door Bart van Kreel

Oorspronkelijke titel: Sternstunden der Menschheit

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Please let us know your name.
Please let us know your email address.
Invalid Input

Ook interessant

Zweig Freud Thumb
Stefan Zweig Triomf en tragiek van Erasmus van Rotterdam
Stefan Zweig Casanova
Stefan Zweig Dostojevski
Stefan Zweig Aan de Europeanen van vandaag en morgen