Uitgeverij IJzer

Paul Bogaers Gids door de Kanaalzone

Gids door de Kanaalzone

Bogaers, Paul
ISBN 978-90-74328-73-9
Formaat: 20 x 18.5 cm.
Omvang: 240 pag.
€15,00

Gids door de Kanaalzone

Paul Bogaers

 

Als Gids door de Kanaalzone verzorgt fotograaf en schrijver Paul Bogaers een unieke rondleiding door dit oudste geplande industrieterrein van Tilburg. Op deze route, die u te voet, per fiets maar ook vanuit de leunstoel kunt volgen, toont hij u dit interessante gebied in al zijn facetten. Heden en verleden, feiten en interpretaties, de grote lijn en de anekdote. De voor- én de achterkant. Het prominente, maar ook het 'onaanzienlijke detail'.
Op deze tocht komt u langs kanaalbruggen en voormalige loswallen - maar wat dacht u van cyclonen, nissenhutten en flessendaken? Juist in een dergelijk gedeelte van een stad, waar geen toeristische route u ooit heenvoert, blijken de meest onverwachte en opmerkelijke ontdekkingen te kunnen worden gedaan.

Tegelijk is dit boek een rondleiding door de fotografie. Een uitbundige hoeveelheid foto's - meer dan vijfhonderd opnamen in kleur en zwart/wit, niet alleen van Bogaers' eigen hand maar ook uit talloze bronnen - getuigt van een ware hartstocht voor dit medium dat, zoals de schrijver het zelf verwoordt, gemaakt is om te tonen.

Van Paul Bogaers verscheen eveneens bij IJzer Tropenwee, Broedplaats Europoort v/h “De Beer” & Onderlangs

Nieuwsbrief ontvangen?

Please let us know your name.
Please let us know your email address.
Invalid Input

Ook interessant

Paul Bogaers Onderlangs
Europeana Patrik Ourednik
Paul Bogaers Tropenwee
En dan juist uitbreken Cyriel van Rossum
Paul Bogaers Broedplaats Europoort v/h “De Beer”