Uitgeverij IJzer

Blauwe onschuld Baron de Lascano Tegui

Blauwe onschuld

Lascano Tegui, Baron de
ISBN 978-90-74328-20-3
Formaat: 12.5 x 20 cm.
Omvang: 126 pag.
€18,50

Blauwe onschuld

Baaron de Lascano Tegui

 

Een ontdekking, een literaire sensatie. Baron de Lascano Tegui een van de zeldzaamste vogels aan de hemel van de literatuur.
Die Zeit

Een onbekend genie
Le Monde

Baron de Lascano Tegui (1887-1966), Argentijn van geboorte, heeft in zijn leven talloze beroepen uitgeoefend, uiteenlopend van humorist, marktkoopman tot consul. Omstreeks de Eerste Wereldoorlog verbleef hij in Parijs, waar hij een zeer gezien figuur was in Montparnasse. De bohémien, poseur, flaneur, anarchist was een zeer levendig verhalenverteller. Een aantal publicaties van zijn hand zijn: La sombra de la Empusa en Album de familia.

De tijd heeft onze hoop aangevreten en terwijl het vocht zich een weg door ons hart en onze lever vreet houden de literatoren ons zoet met het verfraaien van de buitenkant... Niemand heeft zich nog ooit verdiept in de mens zoals hij was toen hij van het land naar de stad trok, argeloos. De psychologie is "ontdekt" en heeft van levenswijsheid een ingewikkelde wetenschap gemaakt. De psycholoog begrijpt niet wat een mens is. Hij verkoopt carnavalskostuums, maar een ziel laat zich niet vermommen. Zij is alleen maar haar naakte, armzalige zelf, die wordt gemanipuleerd en misvormd door de burgerlijke massa, gevlucht naar de stad uit angst voor de tijger.

Oorspronkelijke titel: De la elegancia mientras se duerme
Uit het Spaans vertaald en van een nawoord voorzien door Madeleine Verhoeven & Eva te Velde

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Please let us know your name.
Please let us know your email address.
Invalid Input