Uitgeverij IJzer

Jeeves en de liefde Wodehouse

Jeeves en de liefde

Wodehouse
ISBN 978-90-8684-149-3
Formaat: 12.5 x 20 cm.
Omvang: 288 pag.
€19,50

Jeeves en de liefde

P.G. Wodehouse

 

JEEVES, de ideale bediende, is niet zozeer een Casanova maar bewijst desondanks in dit boek hoe goed hij thuis is op het terrein van de liefde.
Zijn meester Bertie Wooster is verloofd geweest met zowat alle beschikbare meisjes uit het Londense West End. Het waren wellicht niet zozeer zijn viriliteit en mannelijke schoonheid dan wel de Woosterse miljoenen en zijn onhandigheid die daar de oorzaak van waren. Hoe dan ook, hij zet zich als ervaringsdeskundige in om zijn vrienden Gussie en Catsmeat de vrouw van hun hart te bezorgen - vooral ook om zelf te kunnen ontsnappen aan de huwelijksdreiging die uitgaat van Madeline Bassett, “de meest zijige, zweverige en sentimentele zemelaar die ooit heeft durven beweren dat de sterren gods madelievenkransje zijn”.
Intussen weet hij, met de even discrete als doorslaggevende hulp van Jeeves ook de brave Esmond Haddock, de filmster Corky Pirbright, dorpsagent Dobbs en het kamermeisje Queenie gelukkig te maken. Kortom, een feest der liefde in de lente, en dat ondanks een overvloed aan tantes, een rampzalig dorpsconcert en de weëe pulpromans van Rosie M. Banks.

P.G. WODEHOUSE staat niet alleen bekend om zijn ingenieuze plots vol literaire en maatschappelijke verwijzingen, maar vooral ook om zijn rijk en behendig taalgebruik en om de veelheid van onverwachte beelden. In deze splinternieuwe vertaling van The Mating Season herkennen we Wodehouse ook wat dat betreft weer op zijn best!

 

Uit het Engels door Leonard Beuger
Met een nawoord van Peter Nieuwenhuizen

Andere boeken van P.G. Wodehouse bij IJzer Jeeves Een man van eer, Golf is geluk, Mr. Mulliners sterkste verhalen & Avonturen van Ukridge

Allemaal in de frisse, moderne, onvolprezen vertaling van Leonard Beuger

 

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Please let us know your name.
Please let us know your email address.
Invalid Input

Ook interessant

Avonturen van Ukridge  P.G. Wodehouse
Mr. Mulliners sterkste verhalen P.G. Wodehouse
Jeeves Een man van eer P.G. Wodehouse
Anthony Trollope Barchester
Helma Hofkes Kip en Kat bewaken een schat Esther van den Berg