Uitgeverij IJzer

Herinneringen aan Gustav Mahler Natalie Bauer-Lechner

Herinneringen aan Gustav Mahler

Bauer-Lechner, Natalie
ISBN 978-90-8684-168-4
Formaat: 140 x 215 cm.
Omvang: 400 pag.
€27,50

Herinneringen aan Gustav Mahler

Natalie Bauer-Lechner

 

Met een voorwoord van Bernard Haitink.

Dit boek biedt een fascinerende inkijk in het leven en denken van de jonge Mahler. Natalie Bauer-Lechner was een bijzondere vrouw in Mahlers leven. Ze was zijn zielsverwante, hoopte op een huwelijk, maar werd uiteindelijk uit zijn leven verbannen door Alma Schindler. In de jaren van 1890 tot 1901 had ze nauwkeurig aantekeningen gemaakt van hun talrijke ontmoetingen en gesprekken, waardoor dit boek een sleuteltekst is voor onze kennis van het leven en de opvattingen van de componist.
We lezen niet alleen vele komische anekdotes over de chaotische kunstenaar, maar zijn ook getuige van de stappen in zijn carrière, waarbij hij het uiteindelijk brengt tot directeur van de Weense Hofopera. Ook zien we de jonge Mahler, die zijn eerste symfonieën componeert en uitvoert, en maken kennis met zijn ideeën over muziek, andere componisten en orkestdirectie. Wat hierbij vooral opvalt is zijn grote liefde voor het werk van Richard Wagner.

Herinneringen aan Gustav Mahler bevat ook de brief van Natalie Bauer-Lechner aan Hans Riehl uit 1917 over Mahlers liefdesleven.
Dit boek is een must voor iedere muziekliefhebber.


Vertaald uit het Duits en van een inleiding, toelichting en noten voorzien door Philip Westbroek
Oorspronkelijke titel: Erinnerungen an Gustav Mahler

Nieuwsbrief ontvangen?

Please let us know your name.
Please let us know your email address.
Invalid Input

Ook interessant