Uitgeverij IJzer

Bart van Rosmalen & Anouk Saleming Lang voor er woorden waren

Lang voor er woorden waren

Saleming, Anouk & Rosmalen, Bart van
ISBN 978-90-8684-187-5
Formaat: 225 x 225 cm.
Omvang: 96 pag.
€17,50

Lang voor er woorden waren

Anouk Saleming & Bart van Rosmalen

 

Ken je die momenten? Iets spreekt je aan, nog voor je er de woorden voor hebt. In de ochtend als je wakker wordt en de dag nog even geen tekening heeft. Of onderweg als in de verte de contouren van een nog onbekende stad opdoemen. Of op het moment vlak voordat er iets te gebeuren staat: een feest, een ontmoeting, een afscheid. Ken je die momenten? Dat het is alsof de vertrouwde patronen in je denken en dat wat je te doen staat even worden opgeschort. Lege ruimte. De tijd die stil staat. Het lichaam dat ademt en warm is. De liefde. Wat is het dat daar opkomt, je aanspreekt, je beweegt? Wat ‘zie’ je zonder de contouren te kunnen pakken? Wat schrijf je als je op de tast dat onbekende gebied verkent? Verlangen naar die momenten als herinneringen aan geliefden. Daaruit is dit boekje ontstaan: ‘lang voor er woorden waren’.

 

Anouk Saleming werkt als docent op Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. In 2005 ontving zij voor haar jeugdtheaterstukken het Charlotte Köhler Stipendium en in 2012 won ze met het stuk Runnin’Blue de internationale jeugdtheaterprijs Kaas en Kappes. Voor haar roman Paradise Now ontving zij in 2017 de Jonge Jury Debuutprijs.

Bart van Rosmalen, van origine improviserend cellist en theatermaker (Orkater), promoveerde met het boek Muzische Professionalisering. Sinds 2014 leidt hij als lector een onderzoeksgroep bij Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Na het schrijven van het proefschrift begon Van Rosmalen naast het werk te tekenen.

 

Gedichten: Anouk Saleming

Tekeningen: Bart van Rosmalen

Paperback, full colour, rijkelijk geïllustreerd

Van Anouk Saleming en Bart van Rosmalen verscheen eerder Maangezichten.

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Please let us know your name.
Please let us know your email address.
Invalid Input

Ook interessant

The Return of the Muses Bart van Rosmalen
Maangezichten Bart van Rosmalen Anouk Saleming
Muzische Professionalisering Bart van Rosmalen
Anouk Saleming Bart van Rosmalen Ik geef me bloot