Uitgeverij IJzer

Samuel Beckett Watt

Watt (paperback)

Beckett, Samuel
ISBN ISBN: 978-90-74328-87-6
Formaat: 14 x 21.5 cm.
Omvang: 252 pag.
€13,95

Watt (paperback)

(paperback editie)

Samuel Beckett

 

AANBIEDING

van 22,50 voor 13.95 euro (inclusief porto. Voor België en Duitsland wordt een bijdrage van 5,50 euro porto in rekening gebracht)

De eerste (!) Nederlandstalige vertaling van Watt. Paperbackversie. (Er is ook een gebonden en genummerde uitgave van in 511 exemplaren. Prijs: € 32,95) Zie Watt (gebonden)

Watt vertelt het verhaal van Watt: een verwarde, in zichzelf gekeerde man die na een korte treinreis als huisknecht in dienst treedt bij de mysterieuze meneer Knott. Na aanvankelijk voor het reilen en zeilen op de begane grond verantwoordelijk te zijn, promoveert hij later naar de eerste verdieping. Na een tijd verlaat Watt weer het huis van meneer Knott. Hij neemt opnieuw de trein – maar nu is zijn bestemming het gekkenhuis, waar zijn verhaal wordt opgetekend door een zekere Sam.
Samuel Beckett schreef met Watt een grappig en ontroerend werk, een roman en filosofische overpeinzing in één, waarin tot in het absurde doorgevoerde logica gepaard gaat met bizarre monologen en dialogen, en ongerijmde gedachtenexercities.
Beckett schreef Watt met onderbrekingen in de jaren 1941-1946 (het boek werd pas in 1953 gepubliceerd). Een groot deel ervan ontstond terwijl hij van 1942 tot 1944 zat ondergedoken bij een wijnboer in de Vaucluse, waar hij naar eigen zeggen Watt schreef ‘om niet gek te worden’ – wat misschien deels de gekte van het boek verklaart.

 

Oorspronkelijke titel: Watt
Uit het Engels vertaald door Onno Kosters

Nieuwsbrief ontvangen?

Please let us know your name.
Please let us know your email address.
Invalid Input

Ook interessant

Meerlandschap met Pocahontas Arno Schmidt
Grabbe Scherts, satire, ironie en dipere betekenis
Vrijbuitersgraal Robert Pinget
Zo zijn onze dieren Jules Renard
Edgar Hilsenrath Nacht