Uitgeverij IJzer

Derks Hesselink Hermans Honderd

Hermans Honderd

Derks, Jan Wim & Hesselink, René
ISBN 978-90-8684-231-5
Formaat: 140 x 21.5 cm.
Omvang: 350 pag.
€29,50

Hermans Honderd

Jan Wim Derks en René Hesselink (red)

 

100-jarige geboortedag W.F. Hermans

 

Op 1 september 2021 is het honderd jaar geleden dat Willem Frederik Hermans werd geboren. Hij overleed in 1995, maar gelezen worden zijn boeken nog altijd. De donkere kamer van Damokles, Nooit meer slapen, Onder professoren, Au pair, Het behouden huis, Een wonderkind of een total loss, Mandarijnen op zwavelzuur, Het sadistische universum..., titels die behoren tot het beste dat de Nederlandse literatuur heeft voortgebracht. De honderdste verjaardag van Hermans zal worden gevierd met tentoonstellingen en publicaties, de 24 delen tellende Volledige Werken zullen eindelijk worden voltooid. En bij IJzer verschijnt de bundel Hermans Honderd, waarin kenners, liefhebbers en bewonderaars – o.a. Max Pam, P.F. Thomése, Stephan Enter, Elsbeth Etty, Willem Otterspeer, Kester Freriks, Rob Delvigne en L.H. Wiener – schrijven over verschillende aspecten van het rijke oeuvre van Willem Frederik Hermans: over het vrouwbeeld van Hermans en over de houdbaarheid van zijn kritieken, over ongepubliceerd toneelwerk en over teksten die in de Volledige werken ontbreken, over Hermans’ eigen boekenkast en over zijn in het Engels vertaalde werk, over zijn langjarige vriendschap met Freddy de Vree en over zijn contacten met L.Th. Lehmann, en over veel meer. 

 

Auteurs:

Jan Atema / Wim van der Beek / J.M.A Buiskool Toxopeus / Rob Delvigne / Jan Wim Derks / Frank van Dijl / Stephan Enter / Eddy Esman / Elsbeth Etty / Martine Folkersma / René Franken / Ad Fransen / Kester Freriks / René Hesselink / John-Alexander Janssen / Peter Kegel / Lucas Ligtenberg / Max Pam / René Oey / Bram Oostveen / Willem Otterspeer / Hans Renders / Piet Schreuders / A.L. Snijders / Erik van Straten / P.F. Thomése / Christophe Vekeman / Jeroen Vullings / L.H. Wiener / Marc van Zoggel

 

Paperback

Vormgeving: Studio Damiaan Renkens

Er is een zeer beperkt aantal exemplaren gebonden - leeslint, linnen band met stofomslag. Deze zijn alleen rechtstreeks via de uitgeverij te bestellen of via Antiquariaat Hinderickx & Winderickx. Gezien het beperkte aantal niet te verkrijgen via de (internet)boekhandel. Prijs van de gebonden editie: 60 euro. Voor een bestelling van een gebonden exemplaar, mailt u naar info@uitgeverij-ijzer.nl.

En, ook erg fijn, in Huis van het Boek is vanaf 1 september een tentoonstelling gewijd aan de vormgeving van de boeken van Hermans onder de titel: Hermans in vorm. Gaat allen!

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Please let us know your name.
Please let us know your email address.
Invalid Input

Ook interessant

Engberts & Hesselink Oude Gracht 234
René Hesselink Hans Engberts Winkeldagboek 2007-2022