Uitgeverij IJzer

Louis Veen Piet Mondriaan - Schilderen en schrijven  in Laren en Blaricum

Piet Mondriaan - Schilderen en schrijven in Laren en Blaricum

Veen, Louis
ISBN 978-90-8684-194-3
Formaat: 125 x 200 cm.
Omvang: 270 pag.
€22,50

Piet Mondriaan - Schilderen en schrijven in Laren en Blaricum

Louis Veen

 

Begin 1912 woont en werkt Piet Mondriaan (1872-1944) in Parijs. Eind juli 1914 komt hij voor een paar weken naar Nederland, maar door het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog is hij genoodzaakt om de terugreis uit te stellen. Na wat omzwervingen belandt hij begin 1915 in een (leegstaand) pension in Laren. De oorlog duurt echter langer dan verwacht en Mondriaan zou uiteindelijk vier en een half jaar op meerdere adressen in Laren wonen en in de buurgemeente Blaricum werken. 

Mondriaans verblijf in Laren en Blaricum is cruciaal geweest voor zijn schilderkunstige en theoretische ontwikkeling. Hier stond zogezegd de wieg van de geometrisch abstracte stijl waarmee Mondriaan later wereldberoemd zou worden. 

Piet Mondriaan - Schilderen en schrijven in Laren en Blaricum geeft inzicht over het ontstaan van Mondriaans geometrisch abstracte werk en de denkwereld achter deze composities. 

 

De auteur Louis Veen promoveerde op ‘Het geschreven werk van Piet Mondriaan’. In 2018 verscheen Schrijven over kunst (Inleiding tot het geschreven werk van Piet Mondriaan), voor een ieder die meer wil weten over de denkwereld achter Mondriaans abstracte schilderijen.

Paperback. Full colour. Rijkelijk geïllustreerd.

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Please let us know your name.
Please let us know your email address.
Invalid Input

Ook interessant