Uitgeverij IJzer

Blaise Cendrars De afgehakte hand

De afgehakte hand

Cendrars, Blaise
ISBN 978-90-8684-275-9
Formaat: 14 x 21.5 cm.
Omvang: 320 pag.
€25,00

De afgehakte hand

Blaise Cendrars

 

La Main coupée (De afgehakte hand) is een autobiografisch werk. Cendrars haalt herinneringen op en vertelt over zijn ervaringen in de Eerste Wereldoorlog. Cendrars, van Zwitserse nationaliteit, meldde zich als buitenlandse vrijwilliger in het Franse leger. Op 28 september 1915 verloor hij zijn rechterhand in het bloedige offensief in Champagne. Deze tragedie zal veel van zijn verhalen beïnvloeden. 

In dit boek, dat bestaat uit een serie portretten en herinneringen, brengt hij een eerbetoon aan alle mannen die samen met hem deze oorlog hebben meegemaakt, waarbij hij het meest gruwelijke, oorlog, veranderde in een menselijk avontuur en een les in vriendschap.

 

Blaise Cendrars, pseudoniem van Frédéric Louis Sauser (1887-1961) was een Zwitsers-Frans schrijver en dichter. Zijn carrière als schrijver werd echter abrupt onderbroken door de Eerste Wereldoorlog, waarin hij aan de zijde van het Franse Vreemdelingenlegioen vocht. Van midden december 1914 tot februari 1915 vocht hij in de Somme. In september 1915 verloor hij zijn rechterarm, waardoor hij uit het leger ontslagen werd. In 1916 werd hij genaturaliseerd tot Fransman. 

 

Paperback

Vertaald uit het Frans door Zsuzsó Pennings

Verschijnt september 2023

Nieuwsbrief ontvangen?

Please let us know your name.
Please let us know your email address.
Invalid Input

Ook interessant

Blaise Cendrars Panama
Louis Veen Mondriaan Schilder met een boodschap
Nick J. Swarth 19080 - Ik, de zelfzuchtige aap
D.H. Lawrence Lady Chatterley's Lover
Hans Heesen Tenminste voor een bepaalde tijd