Uitgeverij IJzer

Swarth & de Leijer Horror Vacui

Horror Vacui

Leijer, Jeroen de / Swarth, Nick J.
ISBN 978-90-8684-026-7
Formaat: 16.5 x 24 cm.
Omvang: 64 pag.
€19,50

Horror Vacui

een docudrama in 14 staties

Jeroen de Leijer & Nick J. Swarth

 

Alles wat u eigenlijk liever niet wilde weten over de contemporaine Jezus, handzaam samengevat in een fraai vormgegeven publicatie.

Jeroen de Leijer (tekeningen), Nick J. Swarth (tekst)

Dat was even schrikken in Tilburg. Werd de stad door het college van B&W een kunstwerk in de maag gesplitst, dat gans het katholieke volksdeel krenkte. Amper gehinderd door enige kennis van het project en de aanpak van de makers, beeldend kunstenaar Jeroen de Leijer en dichter Nick J. Swarth, viel men massaal over beiden heen. Zo hevig was de schrik, dat er om regelgeving inzake krenkende kunst werd geroepen.
Ter gelegenheid van de oplevering van de staties verscheen de publicatie: Horror Vacui – een docudrama in 14 staties. Veertien staties in kleur, met een uitgebreide toelichting op de aanpak van De Leijer & Swarth. Het duo wordt daarover aan de tand gevoeld door Stine Jensen.
De kruisweg kent in de kunst en cultuur van het westen een uitvoerige traditie. Waar de oorspronkelijke, op het lijdensverhaal geïnspireerde staties een religieus karakter hebben, situeren De Leijer & Swarth hun staties in het mediageile heden, refererend aan het fenomeen van het beroemd zijn, aan idols, would-be’s en wannabees, en met bedrijfsnamen gelardeerde onverschilligheid.

Geïllustreerd
Full Colour. Gebonden

 

Van Nick J. Swarth verscheen ook bij IJzer Mijn onsterfelijke lever, ¡Mondo Manga! & De napalmsessies (met DVD)

 

 

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Please let us know your name.
Please let us know your email address.
Invalid Input

Ook interessant