Uitgeverij IJzer

Paul Dijkman Nieuwbouw en sfeer

Nieuwbouw en sfeer

Dijkman, Paul
ISBN 978-90-74328-89-0
Formaat: 17 x 24 cm.
Omvang: 186 pag.
€29,95

Nieuwbouw en sfeer

(handboek voor architectonische sferen)

Paul Dijkman

 

In 1800 werd de aarde bevolkt door 1 miljard mensen. In 1920 stond de teller op 2 miljard en in 1960 op 3 miljard. Inmiddels zitten we dik boven de 6 miljard. Terwijl er mensen bij komen wordt het platteland verlaten. Vanaf 2007 woont de meerderheid van de wereldbevolking in steden.
Nederland lijkt de wereld in het klein. De bevolkingsdruk is groot, er zal gebouwd moeten worden. De sfeer van nieuwe buurten staat ter discussie. Hoe ontwerpen we een ‘ongedwongen thuis’, een omgeving waarin de bewoners niet het gevoel krijgen dat ze in de auto moeten stappen om
ergens anders ‘het echte leven’ op te zoeken?
In Nieuwbouw en sfeer legt Paul Dijkman een link tussen stadse gevoelens en de menselijke evolutie. Net als onze voorouders voelen we ons thuis als verschillende sferen ons belagen. Niet zonder humor krijgt u een keur aan situaties voorgeschoteld. Wat is de juiste mix van sferen? U hoeft geen ontwerper te zijn om van dit boek te genieten. Dijkman schrijft boeiend en toegankelijk, juist om het grote publiek te betrekken bij de discussie die iedereen aangaat: in welke sfeer leven wij?
Van Paul Dijkman verscheen eveneens bij IJzer de overrompelende roman Het Lot. Vreemdelingen arriveren in een oerwouddorp, waar een dictator vecht tegen een voorspelling. Eerder schreef Dijkman Harteloze gebouwen en De dierentuin van de mens.

Paul Dijkman is beschikbaar voor lezingen. U kunt hem bereiken via: pauldijkman@planet.nl

Architectuur
Kleur. Gebonden. Rijkelijk geïllustreerd.

Bij IJzer verscheen eveneens van Paul Dijkman De structuur van het geluk en De kracht van onzekerheid (essay).

Daarnaast verschenen er van Dijkmans hand twee prozaboeken Het Lot & Het mannenmoeras

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Please let us know your name.
Please let us know your email address.
Invalid Input

Ook interessant