Uitgeverij IJzer

Henry James De onschuldigen

De onschuldigen

James, Henry
ISBN 978-90-74328-26-5
Formaat: 12.5 x 20 cm.
Omvang: 158 pag.
€18,50

De onschuldigen

Henry James

 

Een van de spannendste thrillers aller tijden.
Op het afgelegen landgoed Bly worden twee kinderen, een jongetje van tien en een meisje van acht, aan de zorg van een gouvernante toevertrouwd. Al snel ziet deze zich geconfronteerd met de geestverschijningen van zowel haar voorgangster als de voormalige huisknecht, die beiden een jaar eerder onder onopgehelderde omstandigheden zijn omgekomen. Het drama, dat zich daarna voltrekt en waarop geen van de betrokkenen grip heeft, lijkt langzaam maar zeker iedereen – en niet in de laatste plaats de lezer – in zijn wurgende greep te krijgen.

Hoewel alle ingrediënten van het traditionele Victoriaanse spookverhaal aanwezig zijn, kan The Turn of the Screw niet echt tot dit genre worden gerekend. De geestverschijningen zijn maar bijzaak in dit verhaal waarin de verbeelding niet langer door het gezonde verstand in het gareel wordt gehouden. Een verhaal waarin de lezer – onlosmakelijk verbonden met de hoofdfiguur – langzaam de keel wordt toegeknepen.

Henry James (1843-1916) schreef De onschuldigen (The Turn of the Screw) in 1898. Het behoort tot de allerbeste verhalen uit de wereldliteratuur. James' populariteit is vooral de laatste tijd weer stevig toegenomen. James wordt gezien als een van de belangrijkste grondleggers van het modern proza.

Oorspronkelijke titel: The Turn of The Screw
Uit het Engels vertaald en van een nawoord voorzien door Fritz Boeringa

Nieuwsbrief ontvangen?

Please let us know your name.
Please let us know your email address.
Invalid Input

Ook interessant

Een bescheiden voorstel Jonathan Swift
Memoires van een infanterieofficier Siegfried Sassoon
Wladimir Arn Spel
François Rabelais Gargantua en Pantagruel
Blauwe onschuld Baron de Lascano Tegui