Uitgeverij IJzer

Theo of de nieuwe tijd Robert Pinget

Theo of de nieuwe tijd

Pinget, Robert
ISBN 978-90-74328-28-9
Formaat: 12.5 x 20 cm.
Omvang: 58 pag.
€14,50

Theo of de nieuwe tijd

Robert Pinget

 

De meester krabbelt zijn schriften vol, de huishoudster tiert, de bediende is voortdurend beledigd. Bekende personages voor lezers van de boeken van Robert Pinget.
Nieuw in dit boek is Theo. Hij is op vakantie bij zijn brabbelende oom, zit in de tuin, neust wat rond en verveelt zich. Hij leest en stelt vragen. Wat orde is (de dingen op hun plaats, helemaal zonder stof), wat zorgen zijn (lastige dingen die gedaan moeten worden, narigheden die ons overkomen, grote veranderingen in het bestaan) en wat onherroepelijk is. Alles wordt in verband gebracht met het naderende einde.
Pinget voert in deze roman een murmelend gesprek met zijn kladblaadjes, met zichzelf en met Theo, de kinderlijke vragensteller en de heraut van een nieuwe tijd.

Theo of de nieuwe tijd is een van de laatste romans van Robert Pinget (1919 - 1997). Pinget wordt beschouwd als een van de grootste naoorlogse Franstalige auteurs. Voor zijn indringende roman Iemand (Quelqu'un) kreeg hij de Prix Femina.

Van Pinget verscheen bij IJzer: Iemand (Quelqu'un), De verlossing, Vrijbuitersgraal, Passacaglia, De vijand, Meneer Songe.

Oorspronkelijke titel: Théo ou le temps neuf
Uit het Frans vertaald door Jan Rijnsburger

Van Robert Pinget verscheen ook bij IJzer: De verlossing, Vrijbuitersgraal, Passacaglia, IemandMeneer Songe & De vijand

Nieuwsbrief ontvangen?

Please let us know your name.
Please let us know your email address.
Invalid Input

Ook interessant

Robert Pinget De verlossing
Vrijbuitersgraal Robert Pinget
Samuel Beckett Watt
Passacaglia Robert Pinget
Meneer Songe Robert Pinget